PKLH-500 Elektrický krájač zeleniny Profesionálne eloxovaný hliník čepeľ pre komerčné kuchyne

€475.68

Nový produkt

1 položky

Štítky: kovový krájač zeleniny, royal zeleniny fréza, crystal zeleniny fréza, elektronické zeleniny fréza, listová zelenina fréza elektrická, priemyselné elektrický krájač zeleniny, príslušenstvo zeleniny fréza, šaláty elektrický krájač zeleniny, rastlinné fréza elektrická, mini elektrický krájač zeleniny.

O rastlinnej Hmoty

Substantívum zeleniny je jedlé rastliny alebo časti rastlín, ale zvyčajne nezahŕňa semená a väčšina sladké ovocie.To zvyčajne znamená, leaf, kmeň, alebo koreňa rastliny.

V non-biologické zmysel, význam tohto slova je do značnej miery založený na kulinárske a kultúrne tradície.Preto, použitie slova je trochu svojvoľné a subjektívne.Napríklad, niektorí ľudia sa domnievajú, huby, aby sa zelenina, aj keď nie sú biologicky rastliny, zatiaľ čo iní ich považovať za samostatnú kategóriu potravín.

Niektoré zeleniny, môže byť konzumované surové, niektoré môžu byť jesť varené, a niektoré musia byť tepelne upravené, aby boli jedlé.Zeleninu najčastejšie varené v slané alebo slané jedla.Avšak, niektoré zeleniny, sú často používané v dezerty a iné sladké jedlá, ako sú rebarbore koláč a mrkva koláč.Počet spracovaných potravín položkách, ktoré sú dostupné na trhu obsahuje rastlinné zložky a môže byť uvedené ako "rastlinný odvodené" produktov.Tieto výrobky sa môže alebo nemusí zachovať nutričné celistvosť rastlinného používa na ich výrobu.

Etymológia

Zeleninu na trhu

Melón Dvore na Heligan Cornwall, Anglicko"Rastlinný" pochádza z latinského vegetabilis (animovaný) a z vegetare (oživenie), ktorá je odvodená z vegetus (aktívne), vo vzťahu k procesu rastlina rastie.

Slovo "rastlinný" bol prvýkrát zaznamenaný v angličtine v 15. storočí a pôvodne aplikovať na akékoľvek zariadenie.Je to stále zmysle prídavné meno "rastlinný" sa v biologických kontexte.V roku 1967, význam termínu "rastlinný" bol uvedený na mysli "rastlina pestovaná pre potraviny, jedlé byliny alebo koreňa." Rok 1955 poznamenať, prvé použitie skrátiť, slang pojem "vegetarián".

Ako prídavné meno, slovo zelenina je používaný vo vedeckých a technických súvislostiach s iný a oveľa širšom zmysle, a to z "vzťahujúce sa na rastliny" vo všeobecnosti, jedlé alebo nie — ako v rastlinných látok, rastlinných kráľovstvo, rastlinného pôvodu, atď.Význam "rastlinné" ako "rastlina pestovaná pre potraviny" nebola založená do 18. storočia.

Terminológia

A Venn diagram ukazuje sa prekrývajú v terminológie "zelenina" v kulinárske zmysel a "ovocie" v botanickej senseThere sú najmenej štyri pojmy, ktoré sa týkajú ovocia a zeleniny:

Ovocie (botanika): vaječníkov kvetu rastlín (niekedy vrátane príslušenstva štruktúr),

Ovocie (kulinárske): všetky jedlé časti rastlín, s sladkú chuť,

Rastlinné (kulinárske): všetky jedlé časti rastlín, s pikantné chuť.

Rastlinné (právne): komodít, ktoré sa zdaňujú ako zelenina v konkrétnej jurisdikcii

V každodennom s potravinami-obchod, kulinárske jazyk, slová "ovocie" a "rastlinný" sa navzájom vylučujú; rastlinné produkty, ktoré sa nazývajú ovocie sú takmer nikdy klasifikované ako zelenina, a naopak.Slovo "ovocia" má presný botanický význam (súčasť, ktorá sa vyvinula z vaječníka z kvitnúcich rastlín), ktoré je značne odlišné od jeho kulinárske význam, a obsahuje veľa jedovatých plodov.Zatiaľ čo broskyne, slivky, a pomaranče "ovocie" v oboch zmysloch, mnohé položky bežne nazýva "zelenina" — ako eggplants, bell papriky a paradajky — sú botanically ovocie, kým obilniny (zrná) sú oba ovocia a zeleniny, ako aj niektoré koreniny ako čierne korenie a chilli papriky.Niektoré rastlinné produkty, ako sú kukurica alebo hrach, možno považovať zeleniny len v čase, keď ešte nezrelých.

Na otázku, či paradajka je ovocie alebo zelenina našiel cestu do Spojených Štátov Najvyšší Súd v roku 1893. Súd rozhodol, jednomyseľne v Nix v. Hedden, že paradajka je správne identifikované ako, a teda zdanené ako zelenina, na účely Sadzobníka 1883 na dovážaných produktov.Súd si však priznať, že botanically povedané, paradajka je ovocie.

Iné jazyky ako angličtina, majú často kategórií, ktoré môžu byť identifikované, so spoločným anglický význam "ovocie" a "zeleniny", ale ich presný význam často závisí od miestnych kulinárskych tradícií.Napríklad v Brazílii na avokádo je tradične spotrebované s cukrom a ako dezert alebo v mliečne koktaily, a preto je považovaný za kulinárske ovocie, zatiaľ čo v iných krajinách (vrátane Mexika a Spojených Štátov) používa sa do šalátov a poklesy, a preto považuje za rastlinné.aeg,

Príklady rôznych častí rastlín používa ako zelenina,

Zoznam položiek jedlo s názvom "rastlinný" je dosť dlhá, a zahŕňa mnoho rôznych častí rastlín:

A koriandrom list Kvet bud

brokolica, karfiol, svete, artičoky, kapary

Semená

Sladké kukurice, hrachu, fazule

Lístie

kale, collard zelenina, špenát, rukolou, repa zelenina, bok choy, mangold, choi súčet, kvaka zelených, čakanky, šalát, horčica zelených, watercress, cesnak, pažítka, gai lan

List výzvy

pór

Puky

Ružičkový kel

Stonky

Kohlrabi, galangal, a zázvor

Stonky listov

zeler, rebarbore, cardoon, Čínsky zeler

Stonky strieľa

špargľa, bambusové výhonky

Hľuzy

zemiaky, topinambur, sladké zemiaky, taro, a sladké zemiaky

Celá rastlina kel

sóje (moyashi), mung fazuľa, urad, a lucerna.

Korene

mrkva, paštrnák, repy, reďkovky, rutabagas, okrúhlica, a burdocks.

Žiarovky

cibuľa, šalotka, cesnak

Ovocie v botanickej zmysel, ale používa sa ako zelenina

paradajky, uhorky, squash, zucchinis, tekvica, paprika, baklažán, tomatillos, christophene, okra, breadfruit a avokádo, a aj nasledujúce:

Strukoviny

zelená fazuľa, šošovica, sneh, hrachu, sóje

Výživa

V južnej ázii štýl hýbať smažiť ipomoea aquatica v chilli a sambal

Zelenina (a niektoré druhy ovocia) na predaj, na ulici, v Guntur, IndiaVegetables sú jeden v rôznych spôsobov, ako súčasť hlavného jedla a ako občerstvenie.Výživový obsah zeleniny značne líši, aj keď všeobecne platí, že obsahujú málo proteínov alebo tuku,[9][10] a rôznom pomere vitamínov, ako napríklad Vitamín A, Vitamín K a Vitamínu B6, provitamíny, diétne minerálov a sacharidov.Zelenina obsahujú veľké množstvo iných fytochemikálie, z ktorých niektoré boli tvrdil, majú antioxidačné, antibakteriálne, protiplesňové, protivírusové a antikarcinogénne vlastnosti.[11][12] Niektoré zeleniny obsahujú aj vlákninu, ktoré sú dôležité pre gastrointestinálne funkcie.Zelenina obsahujú dôležité živiny potrebné pre zdravé vlasy a pokožku, rovnako.Človek, ktorý upustí od mliečnych a mäsových výrobkov, a žerie iba rastliny (vrátane zeleniny) je známy ako vegan.

Kapacita Práce Misa (Cup) Null
Číslo Modelu PKHL-500
Výkon (W) 600W
Certifikácia CE, RoHS, ETL
Materiál Podvozok, Eloxovaný hliník
Názov Značky PERFORNI INŽINIERSTVA PERFOM
Príslušenstvo Iné
Funkcia Rezanie zeleniny plátok, výlet alebo kubických
Moc 600w 230v50hz alebo 110v60hz
Napätie (V) 230V
Druh elektrický krájač zeleniny
Aplikácia Komerčné kuchyne, Hotel, Strava factory, Reštaurácia

Súvisiace produkty